Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου

Ανακοινώσεις


Πρόγραμμα «Παρατηρητής των Δασών και της Υπαίθρου 2020» - 31/05/2020


Ενθαρύνουμε και επικροτούμε τη συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα οργανωμένων συνόλων και μη κυβερνητικών οργανώσεων κάτω από τη σκέπη του Επίτροπου Εθελοντισμού γιατί η πρόληψη πυρκαγιών δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος! Βοηθάμε όλοι για το καλό της Κύπρου μας!


Πρόσκληση συμμετοχής σε ΜΚΟ για το Πρόγραμμα «Παρατηρητής των Δασών και της Υπαίθρου 2020»
https://ift.tt/3ceNoOL

▫️Το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, υπενθυμίζει ότι οι Μη Κυβερνητικές και Εθελοντικές Οργανώσεις οι οποίες θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στο εθελοντικό Πρόγραμμα «Παρατηρητής των Δασών και της Υπαίθρου 2020», θα πρέπει να το υποβάλουν γραπτώς έως τις 2 Ιούνιου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση npallikarou@papd.mof.gov.cy ή στο τηλ. 22400163. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οργανωμένα σύνολα με νομική οντότητα και όχι σε μεμονωμένους εθελοντές.

▫️Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμόζεται για δεύτερη συνεχή χρόνια σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου - Cyprus Fire Service και την Πολιτική Άμυνα Γενική Διοίκηση Πολιτικής Άμυνας Κύπρου - ΓΕΔΠΑ
 
▫️Το πρόγραμμα στοχεύει σε Μη Κυβερνητικές και Εθελοντικές Οργανώσεις, οι οποίες με τη σειρά τους ενεργοποιούν εθελοντές, με βάση το #πρωτόκολλο του συγκεκριμένου προγράμματος και με σκοπό την πρόληψη των πυρκαγιών.

▫️Ο αναβαθμισμένος ρόλος του Εθελοντισμού μέσω του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ, αναδεικνύεται και μέσα από τα σχέδια των αρμόδιων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση των Πυρκαγιών, «#Πυρσός» και «#Ήφαιστος», της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυπριακή Κυβέρνηση - Cyprus Government.

▫️Στα σχέδια, καθορίζεται ένας δομημένος τρόπος εμπλοκής εθελοντών σε μεγάλες έκτακτες καταστάσεις μέσω του Γραφείου του Επιτρόπου, με τη δημιουργία ξεχωριστού Συντονιστικού Κέντρου για τους εθελοντές, με τους τρόπους συνεργασίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και με το πρωτόκολλο το οποίο διασφαλίζει τη μεγίστη και κατάλληλη αξιοποίηση των εθελοντών, πάντα με πρώτο μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. 

▫️Στόχος του Προγράμματος «Παρατηρητής των Δασών και της Υπαίθρου 2020» είναι η ενίσχυση της παρατήρησης στον τομέα της πρόληψης πυρκαγιών, με τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών εστιών πυρκαγιών και άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους.

▫️Αξιοποιώντας δράσεις οργανώσεων στην ύπαιθρο και στα δάση, υπολογίζεται ότι θα ενεργοποιήσουμε σε συνεργασία με τις οργανώσεις πάνω από 300 εθελοντές σε διάφορα σημεία της Κύπρου. Το πρόγραμμα είναι υποστηρικτικό εργαλείο προς τις δράσεις πρόληψης των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους.

#ΠαρατηρητήςΔασώνΥπαίθρου #Εθελοντισμός #Εθελοντές #ΕνεργόςΠολιτότητα #ΕνεργόςΠολίτης #MKO #Volunteering #Volunteers #ActiveCitizenship #ActiveCitizen #NGOs #SDGs
Αν δεις φωτιά

Αν δεις φωτιά

Εκστρατεία Πυρ.Υπ. 
‘’ Πως ο πολίτης αντιδρά με ασφάλεια ‘’

Έπεσαν εν ώρα καθήκοντος

ΠΥΡΑΣΦ

ΕΞ-ΠΥΡ

ΑΝΛΥΠΑΠ

ΠΥΡΟΣΥΝ

Δημόσιες Συμβάσεις (e-procurement)

Ενημέρωσέ με

«Ήρων»

“SAFED”