Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου

Ανακοινώσεις


Τελευταία εκδήλωση στο Πυροσβεστικό Σταθμό Λεμεσού - 22/12/2017


Με αφορμή την κατεδάφιση του κεντρικού πυροσβεστικού σταθμού Λεμεσού διοργανώνεται αιμοδοσία εις μνήμη του συναδέλφου μας Λοχία Βασίλη Κρόκου το όνομα του οποίου δόθηκε στον εν λόγω Πυροσβεστικό Σταθμό. Η αιμοδοσία αποτελεί την τελευταία εκδήλωση πριν την κατεδάφιση του Σταθμού και θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 22.12.2017 στις 18.00μ.μ.
Ως εκ τούτου παρακαλούνται τα μέλη μας να τιμήσουν με τη παρουσία τους την εν λόγω εκδήλωση.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ
O πυροσβεστικός σταθμός Λεμεσού, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου αρ. 84, πρωτολειτούργησε το 1960, μετά το τέλος του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα 1955-1959. Μέχρι και σήμερα αποτελεί τον κεντρικό πυροσβεστικό σταθμό της πόλης.

Πριν από τη δημιουργία του πιο πάνω σταθμού, λειτούργησαν άλλοι δύο πυροσβεστικοί σταθμοί, λόγω των αναγκών που προέκυψαν για κάλυψη της πόλης και Επαρχίας της Λεμεσού. Ο υπό κατεδάφιση πυροσβεστικός σταθμός αποτελούσε τον κεντρικό σταθμό της πόλης για περίπου 60 χρόνια.

Τη δεκαετία του '70 ανεγείρεται και λειτουργεί ο Πυρ. Σταθμός Αγ. Νικολάου, καλύπτοντας το ανατολικό τμήμα της πόλης, ενώ αρχές της δεκαετίας του '90 ανεγείρεται και λειτουργεί ο πυροσβεστικός σταθμός Μονοβόλικου ο οποίος καλύπτει τις βιομηχανικές περιοχές του δυτικού τμήματος της πόλης και Επαρχίας Λεμεσού .

Τα δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν τον Ιούλιο του 2011 στην Ναυτική Βάση στο Μαρί, σημάδεψαν έντονα την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Για να τιμήσουμε τη μνήμη των αδικοχαμένων μας παλικαριών ο κύριος πυροσβεστικός σταθμός μετονομάζεται σε "Πυροσβεστικός Σταθμός Λοχία Βασίλη Κρόκου".
Αναμένεται ότι η ολοκλήρωση των εργασιών για την ανέργεση του νέου πυροσβεστικού σταθμού
‘Λοχία Βασίλη Κρόκου’ θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα του 2019.








Αν δεις φωτιά

Αν δεις φωτιά

Εκστρατεία Πυρ.Υπ. 
‘’ Πως ο πολίτης αντιδρά με ασφάλεια ‘’

Έπεσαν εν ώρα καθήκοντος

ΠΥΡΑΣΦ

ΕΞ-ΠΥΡ

ΑΝΛΥΠΑΠ

ΠΥΡΟΣΥΝ

Δημόσιες Συμβάσεις (e-procurement)

Ενημέρωσέ με

«Ήρων»

“SAFED”