Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου


5 Αυγούστου 2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 4ης Αυγούστου 2021 μέχρι και τις 08.00 της 5ης Αυγούστου 2021 ανταποκρίθηκε σε 35 κλήσεις για βοήθεια ,17 πυρκαγιές ,15 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.

  · Η ώρα 19.21 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά η οποία κατέκαυσε 3(τρία) εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, καλαμιώνα και θάμνους στο χωριό Ποταμιά κοντά στη νεκρή ζώνη. Επιχείρησαν με την συνοδεία των Ηνωμένων Εθνών 3 πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβ. Σταθμούς Λευκωσίας ως επίσης και 1 (ένα) πυροσβ. όχημα από Τμήμα Δασών και τέθηκε υπό έλεγχο στις 22.27.

  · Η ώρα 04.25 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Mitsubishi Lancer το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην πιλοτή πολυκατοικίας στη Χλώρακα Επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το πυροσβ. σταθμό Πάφου με δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 04.42. Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές καθώς επίσης επηρεάστηκε η πιλοτή και η βαφή της πολυκατοικίας. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία και φαίνεται εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά να οφείλεται σε εμπρησμό.

  · Η ώρα 04.56 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε καφετέρια με ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Δήμο Παραλιμνίου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου με 2(δύο) στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 05.13. Από την πυρκαγιά και τον καπνό έπαθαν εκτεταμένες ζημίες όλος ο εξοπλισμός , η ηλεκτρική εγκατάσταση και η βαφή του καταστήματος καθώς επίσης επηρεάστηκε και η τζαμαρία γκαράζ σε διπλανή οικία. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

  · Η ώρα 07.03 ανταποκριθήκαμε υποστηρικτικά του Τμ. Δασών με 8 συνολικά πυροσβ. οχήματα και τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα πυρόσβεσης σε πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε σε περιοχή της κοινότητας Τριμίκλινης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εκτός από την κατάσβεση προστάτεψε από την πυρκαγιά και μεμονωμένες κατοικίες.

  · Η Κυπριακή αποστολή η οποία επιχειρεί για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στις περιοχές με τοπωνύμια 'Βασιλικά κτήματα και Νεκροταφείο Κρυονέρι' οι οποίες βρίσκονται στην περιοχή Βαρυμπόμπη. Εκεί υπάρχουν ενεργά μέτωπα και επιχειρούν μαζί με πεζοπόρα τμήματα του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος.


Προσβασιμότητα Όροι Χρήσης