Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου


14 Ιουνίου 2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τετραήμερο από τις 06:00 της 10ης Ιουνίου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 14ης Ιουνίου 2022 ανταποκρίθηκε σε 103 κλήσεις για βοήθεια, 65 πυρκαγιές, 34 ειδικές εξυπηρετήσεις και 4 ψευδείς κλήσεις.


    · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 13ης Ιουνίου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 14ης Ιουνίου 2022 ανταποκρίθηκε σε 37 κλήσεις για βοήθεια, 22 πυρκαγιές, 13 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.


    · Η ώρα 14:19 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στην είσοδο του χωριού Περιστερώνα, της επαρχίας Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς της επαρχίας Λευκωσίας, ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών και μία Φορητή Μονάδα Πυρόσβεσης της Υπηρεσίας Θήρας. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 16:35 και κατέκαψε 5 (πέντε) εκτάρια περίπου από ξηρά χόρτα, ελαιόδεντρα και αριθμό μπάλων σανού. Φαίνεται, εκ πρώτης όψεως, η πυρκαγιά να προήλθε από σπινθηρισμούς σε καλώδια της Α.Η.Κ., οι οποίοι προκλήθηκαν από πουλιά.


    · Η ώρα 16:45 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα μεταξύ των χωριών Μαλλιά και Κέδαρες. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς της επαρχίας Λεμεσού και Πάφου με τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα, ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα και πεζοπόρο τμήμα του Τμήματος Δασών, μία Φορητή Μονάδα Πυρόσβεσης της Υπηρεσίας Θήρας, τρεις Φορητές Μονάδες Πυρόσβεσης από τις Κοινότητες της περιοχής, καθώς και δύο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών. Η πυρκαγιά ήταν σε δύο εστίες και κατέκαψε 5 (πέντε) εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό χαρουπόδεντρων. Στο μέρος της πυρκαγιάς παρέμειναν κατά τη διάρκεια της νύχτας πυροσβεστικές δυνάμεις.
(Ανδρέας Κεττής)
Υπεύθυνος
Γραφείου Τύπου &
Δημοσίων Σχέσεων
Προσβασιμότητα Όροι Χρήσης