Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου

Ανακοινώσεις


Διεθνές Εργαστήρι Αντιμετώπισης των Συνεπειών Μεγάλου Τεχνολογικού Ατυχήματος - 24/08/2019


Εκπρόσωποι από 24 χώρες μοιράστηκαν ιδέες και καλές πρακτικές σχετικά με την διαχείριση των επιπτώσεων που μπορεί να προκληθούν μετά από επεισόδια μαζικών καταστροφών κατά τη διάρκεια ενός εργαστηρίου του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα.
Το Διεθνές εργαστήριο, το οποίο στόχευε στην ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών κατά την διαχείριση των επιπτώσεων μεγάλων τεχνολογικών ατυχημάτων κυρίως διαρροής ραδιενέργειας , πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 26 Ιουλίου στη Βιέννη της Αυστρίας.  Στο εργαστήριο αναλύθηκαν διάφορα πυρηνικά και άλλα ατυχήματα περιλαμβανομένων αυτών στο Chernobyl και την Fukushima.  
Οι χώρες που συμμετείχαν στο εργαστήριο ήταν: Αρμενία, Αζερπαιζάν, Μπακλατές, Καμποτία, Κίνα, Κύπρος, Γεωργία, Ινδία, Ινδονησία, Ιράν, Ιορδανία, Κιρκισταν, Μαλαισία, Κορέα, Σιγκαπούρη, Σρι Λάνκα, Συρία, Τατζικιστάν, Θαυλάνδη, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ουζπεκιστάν, Υεμένη  και Βιετνάμ.    
Αμερικανοί ειδικοί και λειτουργοί του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας ανέλυσαν τα προβλήματα και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι Υπηρεσίες πρώτης ανταπόκρισης μετά από ένα μεγάλο τεχνολογικό ατύχημα.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία  να πάρουν μέρος σε πρακτική άσκηση εικονικού επεισοδίου και να χρησιμοποιήσουν εξοπλισμό που διέθεσαν οι Αμερικανοί ειδικοί. 
Η Κύπρος εκπροσωπήθηκε στο εργαστήρι από το Βοηθό Διευθυντή (Ε) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεωνίδα Λεωνίδου.
Αν δεις φωτιά

Αν δεις φωτιά

Εκστρατεία Πυρ.Υπ. 
‘’ Πως ο πολίτης αντιδρά με ασφάλεια ‘’

Έπεσαν εν ώρα καθήκοντος

ΠΥΡΑΣΦ

ΕΞ-ΠΥΡ

ΑΝΛΥΠΑΠ

ΠΥΡΟΣΥΝ

Δημόσιες Συμβάσεις (e-procurement)

Ενημέρωσέ με

«Ήρων»

“SAFED”