Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου


25 Ιουνίου 2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 24ης Ιουνίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 25ης Ιουνίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 29 κλήσεις για βοήθεια ,13 πυρκαγιές, 13 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

  · Η ώρα 14.17 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά η οποία κατέκαυσε σε ένα (1) εκτάριο από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, αποκάλαμα, ελαιόδεντρα και


   χαρουπόδεντρα σε τοποθεσία βόρεια του χωριού Μονής. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους πυροσβ. σταθμούς Λεμεσού με 3 στελεχωμένα πυροσβ. οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 15.25. Για το έργο της πυρόσβεσης συνέδραμαν 2 πυροσβ. οχήματα από το Τμ. Δασών ως επίσης και μία Φορητή πυροσβ. μονάδα από το Ταμείο Θήρας. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

  · Η ώρα 18.14 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε πρόχειρη μεταλλική αποθήκη (κατασκευασμένη από τσίγκους) σε αυλή οικίας στην οδό Δυρραχίου στον Κάψαλο Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους πυροσβ. σταθμό Αγίου Ιωάννη Λεμεσού με 2 στελεχωμένα πυροσβ. οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.35. Από την πυρκαγιά υπέστη σοβαρές ζημιές τόσο το η αποθήκη όσο και το περιεχόμενο της αποτελούμενο με ανακυκλώσιμα και άχρηστα υλικά και ποσότητα ρουχισμού. Επηρεάστηκε επίσης ελαφριά σταθμευμένο όχημα μάρκας BMW. Η πιθανότητα η πυρκαγιά να προκλήθηκε από αναμμένο αποτσίγαρο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

  · Η ώρα 02.42 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε εμπορικό όχημα μάρκας Mercedes το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε δρόμο στην οδό Τυρταίου στον προσφυγικό συνοικισμό ̈Στρόβολος ΙΙ ̈. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους πυροσβ. σταθμό Ακροπόλεως με ένα (1) στελεχωμένο πυροσβ. όχημα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 02.50. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε ελαφρές ζημίες στο μπροστινό του μέρος. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.
Προσβασιμότητα Όροι Χρήσης