Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου


08 Ιουλίου 2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 7ης Ιουλίου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 8ης Ιουλίου 2022, ανταποκρίθηκε σε 23 κλήσεις για βοήθεια, 11 πυρκαγιές, 7 ειδικές εξυπηρετήσεις και 5 ψευδείς κλήσεις.

    · Η ώρα 13:02, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε καλαμιώνα στην περιοχή Ανατολικού στην Πάφο. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου, με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Λόγω της δυσκολίας στην προσέγγιση, ζητήθηκε βοήθεια από εναέρια μέσα. Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, τα οποία είχαν κάνει ρίψεις και αποδεσμεύτηκαν, καθότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 14:35. Η πυρκαγιά κατέκαψε δύο δεκάρια από καλαμιώνα, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

    · Η ώρα 13:56, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διώροφη κατοικία, στο Στρόβολο. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς της επαρχίας Λευκωσίας, με τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και Τηλεσκοπική Πλατφόρμα. Η πυρκαγιά βρισκόταν στη βεράντα στο δεύτερο όροφο της κατοικίας, σε οικιακό εξοπλισμό. Στην προσπάθειά του να διαφύγει από το χώρο, ο ένοικος της οικίας τραυματίστηκε στο χέρι. Του παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες από τα μέλη της Υπηρεσίας και ακολούθως παραδόθηκε στο Ασθενοφόρο για μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Χρειάστηκε να γίνει επίτευξη εισόδου με τη χρήση διασωστικής εξάρτυσης. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, έγινε χρήση Αναπνευστικών Συσκευών και η πυρκαγιά περιορίστηκε στο χώρο εκδήλωσής της, χωρίς να επεκταθεί στους υπόλοιπους χώρους και τέθηκε υπό έλεγχο στις 14:15. Μετά από διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, τα αίτια παραμένουν άγνωστα.

    · Η ώρα 13:02, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δίκυκλο όχημα, το οποίοι βρισκόταν εγκαταλειμμένο στην άκρη του δρόμου, στην κοινότητα Ύψωνα. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Μονοβόλικου. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το δίκυκλο έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

    · Η ώρα 02:20, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση από το Κέντρο Ελέγχου Μηνυμάτων Αστυνομίας για πτώση μπαλκονιού από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην Πάφο. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου, με προσωπικό και Όχημα Διάσωσης. Το εν λόγω μπαλκόνι συμπαρέσυρε και τα μπαλκόνια των δύο πιο κάτω ορόφων, ενώ καταπλάκωσε και όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο κάτω από το κτήριο. Τρία αλλοδαπά πρόσωπα που βρίσκονταν στο μπαλκόνι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Η ομάδα διάσωσης έκανε εκτεταμένη έρευνα στα χαλάσματα και στο καταπλακωμένο όχημα, χωρίς να ανευρεθεί κανένα άλλο άτομο. Ακολουθεί διερεύνηση σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

(Κούλλα Μεσαρίτου)
Λειτουργός
Γραφείου Τύπου &
Δημοσίων Σχέσεων

Προσβασιμότητα Όροι Χρήσης