Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου


26 Ιουλίου 2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 25ης Ιουλίου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 26ης Ιουλίου 2022, ανταποκρίθηκε σε 29 κλήσεις για βοήθεια, 13 πυρκαγιές, 11 ειδικές εξυπηρετήσεις και 5 ψευδείς κλήσεις.

    · Η ώρα 13:47, λήφθηκε κλήση από το ΚΣΕΔ για διάσωση ατόμου στην περιοχή «Θαλάσσιες Σπηλιές» στην Αγία Νάπα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου Λοχία Αδάμου Αδάμου με Όχημα και ομάδα Διάσωσης. Η 19χρονη γυναίκα, με καταγωγή από το Βέλγιο, βρισκόταν τραυματισμένη σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή των θαλασσινών σπηλιών. Αφού προσεγγίστηκε από την ομάδα διάσωσης, τοποθετήθηκε σε φορείο ακινητοποίησης και με τη χρήση διασωστικής εξάρτυσης ανασύρθηκε και παραδόθηκε στο πλήρωμα του ασθενοφόρου για μεταφορά της στο Τ.Α.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

    · Η ώρα 16:35, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δέκα στελεχωμένα Πυροσβεστικά Οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς της Επαρχίας Λευκωσίας, Λάρνακας και Ε.Μ.Α.Κ. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το εργοστάσιο, το οποίο ήταν διαχωρισμένο σε δύο μέρη (με περιεχόμενο συνεργείο και εξαρτήματα κλιματιστικών οχημάτων και οχήματα και στο δεύτερο μέρος δομικά είδη υγιεινής), καθώς και περιεχόμενό του έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Η πυρκαγιά κατέστη διαχειρίσιμη στις 20:16 και επηρέασε άλλα δύο υποστατικά. Κινδύνευσαν και προστατεύθηκαν παρακείμενα εργοστάσια και υποστατικά, συμπεριλαμβανομένου και εργοστασίου αποθήκευσης φιαλών υγραερίου. Στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνέδραμαν ένα Βυτιοφόρο Όχημα του Τμήματος Δασών, ένα Βυτιοφόρο Όχημα της Επαρχιακής Διοίκησης και ομάδα της Πολιτικής Άμυνας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην περιοχή παρέμειναν πυροσβεστικές δυνάμεις για τελική κατάσβεση και επιφυλακή. Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

    · Η ώρα 03:38, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μπυραρία σε ισόγειο κτήριο στην Παλλουριώτισσα. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τρία στελεχωμένα Πυροσβεστικά Οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς της Επαρχίας Λευκωσίας. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 04:07. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, η μπυραρία, καθώς και το περιεχόμενό της, έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Κινδύνευσαν και προστατεύθηκαν παρακείμενα υποστατικά που εφάπτονταν της μπυραρίας, καθώς και σταθμευμένα οχήματα στο πίσω μέρος του κτηρίου. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Προσβασιμότητα Όροι Χρήσης