Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου


17 Μαρτίου 2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 16ης Μαρτίου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 17ης Μαρτίου 2022, ανταποκρίθηκε σε 42 κλήσεις για βοήθεια, 21 πυρκαγιές, 18 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.


    · Η ώρα 14:18 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε γραφείο, στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πύλης Πάφου, με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 14:39. Από τον καπνό και τη θερμότητα, επηρεάστηκε η βαφή του γραφείου και του μεσοπατώματος, ενώ επηρεάστηκε και ο εξοπλισμός του γραφείου. Μετά από διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, που έγινε σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από ηλεκτρική βλάβη σε ηλεκτρική συσκευή.


    · Η ώρα 19:35 λήφθηκε κλήση για διάσωση ηλικιωμένου ατόμου σε αγροτική περιοχή στην επαρχία Πάφου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Ο ηλικιωμένος άνδρας, ενώ βρισκόταν σε πεζή διαδρομή μαζί με τους σκύλους του, μεταξύ των χωριών Στρουμπί και Γιόλου, παγιδεύτηκε σε λάσπη από το μεσημέρι. Η ομάδα διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ανταποκρίθηκε, κατάφερε να τον αποπαγιδεύσει με τη χρήση σχοινιών και ακολούθως παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για μεταφορά του στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Πάφου.


    · Η ώρα 04:34, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα στην Πάφο. Το όχημα, μάρκας VW POLO, βρισκόταν σταθμευμένο χωρίς επιβαίνοντες σε ανοιχτό χώρο. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου, με ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 20:30. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, η μηχανή του οχήματος έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Προσβασιμότητα Όροι Χρήσης