Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου

Χαιρετισμός ΔΠΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
Αγαπητοί επισκέπτες της ιστοσελίδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου,

Κύριος στόχος της ιστοσελίδας μας είναι η δημιουργία γέφυρας επικοινωνίας μεταξύ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των πολιτών ώστε να καλλιεργηθεί κλίμα συνεργασίας, αφού η Υπηρεσία μας μέσω των μελών της όχι μόνο υπηρετεί αλλά παραμένει συνεχώς στη διάθεση του πολίτη.

Ο πολίτης έχει το δικαίωμα να ενημερώνεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει υποχρέωση να τον ενημερώνει μέσω της άμεσης και συνεχούς πληροφόρησης.

Η ενίσχυση λοιπόν του κλίματος αλληλοεκτίμησης και αλληλοσεβασμού μεταξύ μας είναι το δικό μου μήνυμα.

Καθοδηγούμαστε από πνεύμα προσφοράς προς το συνάνθρωπο και στοχεύουμε να καταστήσουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία μέσα από το συνεχή εκσυγχρονισμό και τη διαρκή εκπαίδευση των μελών της ακόμα πιο δυνατή.

Μάρκος Τράγκολας
ΔιευθυντήςΒιογραφικό σημείωμα Διευθυντή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Ο Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανώτερος Αστυνόμος Μάρκος Τράγκολας, γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1956. Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Κατετάγη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το έτος 1979 ως πυροσβέστης και πέρασε από όλες της ιεραρχικά βαθμίδες της Υπηρεσίας. Είναι πτυχιούχος Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά την διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας και Λάρνακας ως απλός πυροσβέστης και Λοχίας. Ακολούθως διετέλεσε Σταθμάρχης Αεροδρομίου Λάρνακας, Σταθμάρχης Πυροσβεστικού Σταθμού Βορόκληνης, Αξιωματικός Υπηρεσίας Πυροσβεστικών Σταθμών Λάρνακας, Υπεύθυνος της Σχολής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Διοικητής της ΕΜΑΚ, Υπεύθυνος Γραφείου Διευθυντή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Επαρχιακός Υπεύθυνος των Πυροσβεστικών Σταθμών Λευκωσίας, Υπεύθυνος Τμήματος Προσφορών Αρχηγείου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βοηθός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Βοηθός Διευθυντής Διοίκησης, Βοηθός Διευθυντής Υποστήριξης και Βοηθός Διευθυντής Επιχειρήσεων. Διετέλεσε πρώτος Διοικητής της ΕΜΑΚ και ήταν από τα ιδρυτικά της μέλη.

Μετά την έκρηξη και τα τραγικά συμβάντα στην Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στις 11 Ιουλίου 2011 και την απώλεια 13 συνανθρώπων μας 6 εκ των οποίων μέλη της ΕΜΑΚ ανέλαβε την Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ως Αναπληρωτής Διευθυντής σε μια από της πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας της.

Διετέλεσε Υπεύθυνος αποστολής της Κύπρου στις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ελλάδα και τιμήθηκε από τους Πρόεδρους της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το 2006 φοίτησε στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Ως βοηθός Διευθυντής Επιχειρήσεων και Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει λάβει μέρος, διαχειριστεί και συντονίσει πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων, αστικών, δασικών πυρκαγιών, εξειδικευμένων διασώσεων και συμβάντων μεγάλης έκτασης.

Έχει τύχει πλειάδα εκπαιδεύσεων σε διάφορους τομείς τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό σε χώρες όπως την Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Σιγκαπούρη και Σουηδία.Αν δεις φωτιά

Αν δεις φωτιά

Εκστρατεία Πυρ.Υπ. 
‘’ Πως ο πολίτης αντιδρά με ασφάλεια ‘’

Έπεσαν εν ώρα καθήκοντος

ΠΥΡΑΣΦ

ΕΞ-ΠΥΡ

ΑΝΛΥΠΑΠ

ΠΥΡΟΣΥΝ

Δημόσιες Συμβάσεις (e-procurement)

Ενημέρωσέ με

«Ήρων»

“SAFED”