Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου

Ανακοινώσεις


Εξορμήσεις στην ύπαιθρο - Μέτρα προστασίας - 20/01/2020


Όλα όσα πρεπει να ξέρεις εάν θα εξορμήσεις στην ύπαιθρο 
Σημαντικές οδηγίες για τους φίλους της υπαίθρου, οι οποίοι αυτή την εποχή εκδράμουν για να μαζέψουν μανιτάρια και άλλα προϊόντα της φύσης, έδωσε μιλώντας στην εκπομπή Αlpha Ενημέρωση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Κεττής, με αφορμή την επιχείρηση εντοπισμού 39χρονου που έχασε τον προσανατολισμό του ενώ βρισκόταν στην περιοχή της κοινότητας Ακρούντας στην ορεινή Λεμεσό. Ο κύριος Κεττής συνέστησε στο κοινό να αποφεύγει τις εξορμήσεις στο ύπαιθρο όταν επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες. 

"Οταν υπάρχει βροχή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κάποιος να γλιστρήσει, να υπάρξουν κατολισθλήσεις και κάτω από τέτοιες συνθήκες να μην ξεχνάμε την ύπαρξη κεραυνών που είναι πολύ επικίνδυνο όταν βρισκόμαστε στο ύπαιθρο."
Ο κύριος Κεττής συνέστησε επίσης στους πολίτες να διακινούνται σε περιοχές τις οποίες γνωρίζουν και να μην εξορμούν στο ύπαιθρο κατά τις απογευματινές ή βραδυνές ώρες όπου επικρατεί σκοτάδι.

"Να προτιμούμε οι εξορμήσεις να γίνονται με τη συνοδεία τουλάχιστον ενός ατόμου για να μπορεί να υπάρξει βοήθεια εάν χρειαστεί και να έχουμε συσκευές προσανατολισμού, όπως πχ μια πυξίδα, αλλά να ξέρουμε πως να τη χειριστούμε."
Σημαντικό εργαλείο για όποιον εξορμεί στην ύπαιθρο είναι επίσης το κινητό τηλέφωνο, στο οποίο θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένες εφαρμογές εντοπισμού που καθορίζουν το στίγμα του χρήστη.

"Σημαντικό είναι το application που διαθέτει η Υπηρεσία Ασθενοφόρων, το Zoom Cyprus που με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό καθορίζεται το ακριβές στίγμα."
Αν δεις φωτιά

Αν δεις φωτιά

Εκστρατεία Πυρ.Υπ. 
‘’ Πως ο πολίτης αντιδρά με ασφάλεια ‘’

Έπεσαν εν ώρα καθήκοντος

ΠΥΡΑΣΦ

ΕΞ-ΠΥΡ

ΑΝΛΥΠΑΠ

ΠΥΡΟΣΥΝ

Δημόσιες Συμβάσεις (e-procurement)

Ενημέρωσέ με

«Ήρων»

“SAFED”