Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου


16 Μαρτίου 2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 15ης Μαρτίου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 16ης Μαρτίου 2022, ανταποκρίθηκε σε 34 κλήσεις για βοήθεια, 21 πυρκαγιές, 12 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

    · Η ώρα 07:13 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε λεωφορείο, στη Λεωφόρο Μενεού, παρά το Γυμνάσιο Κιτίου. Το λεωφορείο μάρκας MERCENDES CITARO, βρισκόταν εν κινήσει και μετέφερε μαθητές. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας Υπαστυνόμου Ανδρέα Παπαδόπουλου, με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 07:36. Η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από το χώρο της μηχανής του οχήματος και επεκτάθηκε σε ολόκληρο το όχημα. Οι επιβαίνοντες του οχήματος είχαν αποβιβαστεί εγκαίρως, υπό την καθοδήγηση του οδηγού, χωρίς να κινδυνεύσει κανείς. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το λεωφορείο έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία, την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών.

    · Η ώρα 15:10 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διώροφη κατοικία στην κοινότητα Γαλάτας της επαρχίας Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Ευρύχου και τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με 4 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Στο ισόγειο της οικίας υπήρχε εργαστήριο διαχείρισης μελιού. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, καταστράφηκε η ξύλινη οροφή της κατοικίας, εξοπλισμός στο εσωτερικό και μέρος της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Εκτεταμένες ζημίες έπαθε επίσης παρακείμενη οικία, η οποία ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη. Την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, υπήρχαν ένοικοι, οι οποίοι είχαν εξέλθει του χώρου της πυρκαγιάς με ασφάλεια. Η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από ελαττωματική καπνοδόχο και τα αίτια διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.


Η ώρα 01:05, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα στην κοινότητα Κακοπετριάς της επαρχίας Λευκωσίας. Το όχημα, μάρκας AUDI, βρισκόταν σταθμευμένο χωρίς επιβαίνοντες σε ανοιχτό χώρο. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Ευρύχου, με ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 02:04. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.


Προσβασιμότητα Όροι Χρήσης