Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου


24 Μαρτίου 2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 23ης Μαρτίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 24ης Μαρτίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 21 κλήσεις για βοήθεια ,11 πυρκαγιές και 10 ειδικές εξυπηρετήσεις.

    · Η ώρα 08.40 χθες, λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στην οδό Ιπποκράτους στη Λακατάμια. Όχημα μάρκας Mazda RX8 παρέκκλινε της πορείας του και ανατράπηκε σε πλάγια θέση στην άκρη του δρόμου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με ομάδα και όχημα διάσωσης. Έγινε χρήση διασωστικών εργαλείων για τον απεγκλωβισμό του οδηγού, τοποθετήθηκε σε σανίδα ακινητοποίησης και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για την μεταφορά του στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λευκωσίας.

    · Η ώρα 21.55 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Nissan X Trail το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε υπόγειο χώρο στάθμευσης εξαώροφης πολυκατοικίας στη Λεωφόρο Τάσου Μητσόπουλου στην Λάρνακα . Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 22.14. Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Επιπρόσθετα επηρεάστηκε από την πυρκαγιά μια τετράτροχη μοτοσυκλέτα , οκτώ αεροσυμπιεστές κλιματιστικών καθώς επίσης η ηλεκτρική και υδραυλική εγκατάσταση . Από τον καπνό επηρεάστηκε και η βαφή του υπόγειου χώρου στάθμευσης. . Η πυρκαγιά περιορίστηκε στον υπόγειο χώρο στάθμευσης. Θα ακολουθήσει διερεύνηση.

    · Η ώρα 22.52 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Ford Fiesta το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε πεζοδρόμιο στην οδό Διαγόρου στην Κάτω Πάφο. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφο με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε ζημιές στο δεξιό μπροστινό φτερό και στην πόρτα του οχήματος. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πριν την άφιξή μας από τον ιδιοκτήτη. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε επιθεώρηση μόνον. Θα ακολουθήσει διερεύνηση.

    · Η ώρα 04.23 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Suzuki Swift το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε οικόπεδο στην οδό Ερεχθέος στο Ζακάκι. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Μονοβόλικου Λεμεσού με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα . Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε ζημιές στο χώρο της μηχανής. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πριν την άφιξή μας από γείτονα. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε τελική κατάσβεση και επιθεώρηση. Θα ακολουθήσει διερεύνηση.Προσβασιμότητα Όροι Χρήσης