Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου


22 Ιουνίου 2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 21ης Ιουνίου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 22ης Ιουνίου 2022, ανταποκρίθηκε σε 34 κλήσεις για βοήθεια, 26 πυρκαγιές, 6 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.

  · Η ώρα 06:02 χθες, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε προκατασκευασμένα υποστατικά στο κέντρο φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 06:40. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, 2 (δύο) υποστατικά έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Μετά από διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς που ακολούθησε, σε συνεργασία με την Αστυνομία, η πυρκαγιά φαίνεται να τέθηκε κακόβουλα.

  · Η ώρα 08:02 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μηχάνημα μονάδας συλλογής σκόνης διαστάσεων 10x10x5 μέτρα, σε εργοστάσιο παραγωγής ασφάλτου στην κοινότητα Ασγάτα, της επαρχίας Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου, με 2 (δύο) στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 11:04. Η πυρκαγιά φαίνεται να εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια λειτουργίας του μηχανήματος.

  · Η ώρα 21:23 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ιδιωτικό φωτοβολταϊκό πάρκο στην περιοχή Γερμασόγειας της επαρχίας Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου με 2 (δύο) στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 22:30, αφού έγινε διακοπή του ρεύματος από τεχνικό της Α.Η.Κ., καθότι το πάρκο ήταν συνδεδεμένο με το δίκτυο χαμηλής τάσης της Α.Η.Κ. Ακολουθεί διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

  · Η ώρα 23:07 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα στην κοινότητα Ευρύχου, της επαρχίας Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Ευρύχου με 1 (ένα) στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα. Το όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο εντός στεγασμένου χώρου στάθμευσης, έπαθε εκτεταμένες ζημιές στο πίσω μέρος. Ακολουθεί διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

  · Η ώρα 03:16 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα στην κοινότητα Κλήρου, της επαρχίας Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με 2 (δύο) στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στο δρόμο, υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Ακολουθεί διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

  · Η ώρα 04:48 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε προκατασκευασμένο υποστατικό στο κέντρο φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 05:17. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το υποστατικό έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.


Προσβασιμότητα Όροι Χρήσης