Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου


14 Μαρτίου 2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06:00 της 11ης Μαρτίου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 14ης Μαρτίου 2022 ανταποκρίθηκε σε 85 κλήσεις για βοήθεια, 52 πυρκαγιές, 27 ειδικές εξυπηρετήσεις και 6 ψευδείς κλήσεις.

    · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 13ης Μαρτίου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 14ης Μαρτίου 2022 ανταποκρίθηκε σε 33 κλήσεις για βοήθεια, 18 πυρκαγιές, 10 ειδικές εξυπηρετήσεις και 5 ψευδείς κλήσεις.

    · Η ώρα 12:01 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε οικία στην κοινότητα Γαλάτας, της επαρχίας Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σταθμού Υπαίθρου Ευρύχου και Πυροσβεστικού Σταθμού Λακατάμιας με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 13:08. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από ελαττωματική καπνοδόχο του τζακιού της οικίας, η οποία επεκτάθηκε στην ξύλινη οροφή της κατοικίας.

    · Η ώρα 12:15 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε φωτοβολταϊκό πάρκο σε αγροτική περιοχή στην Κάτω Μονή, επαρχίας Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Περιστερώνας και του Πυροσβεστικού Σταθμού Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 12:56. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, καταστράφηκε ένας μετασχηματιστής. Μετά από διερεύνηση αιτιών της πυρκαγιάς, η πυρκαγιά φαίνεται να προήλθε από ηλεκτρικό πρόβλημα.

    · Η ώρα 02:06 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μεταλλική κατασκευή στη Γεροσκήπου, η οποία χρησιμοποιείτο ως κλειστός χώρος στάθμευσης οχημάτων. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 02:16. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, καταστράφηκε μέρος της υποδομής του κλειστού χώρου στάθμευσης. Θα ακολουθήσει αργότερα σήμερα διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την Αστυνομία.


Η ώρα 05:15, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα στο Δήμο Ιδαλίου. Το όχημα, μάρκας SEAT, βρισκόταν σταθμευμένο χωρίς επιβαίνοντες σε ανοιχτό χώρο. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή, με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 05:32. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, εκτεταμένες ζημιές έπαθε ο χώρος της μηχανής και το ταμπλό του οχήματος. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Προσβασιμότητα Όροι Χρήσης