Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου


6 Απριλίου 2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 5ης Απριλίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 6ης Απριλίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 13 κλήσεις για βοήθεια ,7 πυρκαγιές , 5 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση .

    · Η ώρα 11.48 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε παράπηγμα , επέκτασης κατοικίας στη Γερμασόγεια Επαρχίας Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το πυροσβεστικό σταθμό Αγίου Νικολάου με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 12.15. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε διπλανό παράπηγμα γειτονικής κατοικίας. Επιπρόσθετα υπέστησαν ζημιές οι κουζίνες και των δύο κατοικιών καθώς επίσης και οι υπόλοιποι χώροι τους από τους καπνούς. Δεν κινδύνευσε κανείς. Τα ακριβή αίτια έναρξης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

    · Η ώρα 16.20 λήφθηκε κλήση για διάσωση ζωής στην περιοχή Κόσιης – Αθηένου. Ένα άτομο το οποίο πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς έχασε τον έλεγχο και έπεσε μέσα σε βαθιά χαράδρα. Το άτομο υπέστη πολλαπλούς τραυματισμούς. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το πυροσβεστικό σταθμό Λάρνακας με ομάδα και όχημα διάσωσης. Αφού προσεγγίστηκε το άτομο με χρήση σχοινιών του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ακινητοποιήθηκε σε συνεργασία με την υπηρεσία ασθενοφόρων. Ακολούθως διαμετακομίστηκε με χρήση ελικοπτέρου της Αστυνομίας ΜΑΕΠ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.
Προσβασιμότητα Όροι Χρήσης