Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου


13 Ιουλίου 2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 12ης Ιουλίου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 13ης Ιουλίου 2022, ανταποκρίθηκε σε 25 κλήσεις για βοήθεια, 12 πυρκαγιές, 12 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

    · Η ώρα 11:41, λήφθηκε κλήση για εργατικό ατύχημα σε υπό ανέγερση κτήριο στην περιοχή Μαθικολώνης στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου, με ομάδα και Όχημα Διάσωσης. Αλλοδαπός εργάτης είχε πτώση από το τέταρτο διάζωμα μεταλλικής σκαλωσιάς στην οποία εργαζόταν, στο δεύτερο διάζωμα, απόστασης περίπου 5 μέτρων. Ο τραυματίας ανασύρθηκε από την ομάδα διάσωσης και αφού τοποθετήθηκε σε φορείο ακινητοποίησης, παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Στο μέρος της σκηνής παρευρέθη λειτουργός του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας. Τα αίτια του ατυχήματος θα διερευνηθούν σε συνεργασία με την Αστυνομία και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

    · Η ώρα 21:01, λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα με παγιδευμένα άτομα στην κοινότητα Κολοσσίου στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Μονοβόλικου, με ομάδα και Όχημα Διάσωσης. Οι οδηγοί των δύο οχημάτων αποπαγιδεύτηκαν με τη χρήση διασωστικής εξάρτυσης, σε συνεργασία με ομάδα διάσωσης του Πυροσβεστικού Σταθμού των Βρετανικών Βάσεων και παραδόθηκαν σε ασθενοφόρα για μεταφορά τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

    · Η ώρα 22:24, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε χωράφι, στην περιοχή Γερίου, στην επαρχία Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

    · Η ώρα 03:49, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου στην περιοχή Στροβόλου, στην επαρχία Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.


Προσβασιμότητα Όροι Χρήσης