Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου


26 Νοεμβρίου 2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 25ης Νοεμβρίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 26ης Νοεμβρίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 37 κλήσεις για βοήθεια , 13 πυρκαγιές , 23 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

    · Η ώρα 12.13 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο τετραώροφης πολυκατοικίας στην Λάρνακα. Από την πυρκαγιά εκτεταμένες ζημιές έπαθε ολόκληρο το διαμέρισμα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβ. Σταθμό Ορόκλινης Λοχία Παναγιώτη Θεοφίλου με δύο πυροσβ. οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 12.30. Την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς δεν υπήρχε κανένας μέσα στο διαμέρισμα. Οι ένοικοι των άλλων διαμερισμάτων εξήλθαν με ασφάλεια και δεν κινδύνευσαν. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν, σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και φαίνεται η πυρκαγιά να προκλήθηκε από ηλεκτρικό πρόβλημα σε ηλεκτρική συσκευή.

    · Η ώρα 03.13 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε αυτοκινούμενη καντίνα παρασκευής σάντουιτς στον δρόμο της Ποτάμιας (από έξοδο Βιομ. Ιδαλίου προς Ποταμιά). Από την πυρκαγιά η καντίνα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβ. Σταθμό Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή με δύο πυροσβ. οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 03.30. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

    · Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν χθες το πρωί στην επαρχία Πάφου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε συνολικά 20 κλήσεις για βοήθεια και κατόπιν αξιολόγησης, χρειάστηκε να βοηθήσουμε στις 15. Οι κλήσεις αφορούσαν αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Για τη διεκπεραίωση των κλήσεων, εργάστηκαν συνολικά 3 συνεργεία. Επιπρόσθετα, συνεργεία του Δήμου Πάφου, κατόπιν συνεννόησης μαζί μας, συνέλαβαν στα ανοίγματα οχετών όμβριων υδάτων και υπονόμων σε δημόσιους χώρους.
Προσβασιμότητα Όροι Χρήσης