Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου


11 Οκτωβρίου 2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06.00 της 8ης Οκτωβρίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 11ης Οκτωβρίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 101 κλήσεις για βοήθεια ,59 πυρκαγιές, 35 ειδικές εξυπηρετήσεις και 7 ψευδείς κλήσεις

  · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 10ης Οκτωβρίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 11ης Οκτωβρίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 31 κλήσεις για βοήθεια ,19 πυρκαγιές ,9 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

  · Η ώρα 15.42 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε υπνοδωμάτιο στον πρώτο όροφο οικίας στην οδό Αλέξανδρου Παπάγου στην Πάφο. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 16.43. Από την πυρκαγιά έπαθαν ζημιές μια ηλεκτρική συσκευή (σιδερόπρεσα), ρουχισμός και επίπλωση, ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε η βαφή του ορόφου. Την ώρα της πυρκαγιάς στην οικία βρισκόταν η μητέρα με το ανήλικο παιδί στον ισόγειο όπου και αντιλήφθηκαν την πυρκαγιά και εξήλθαν της οικίας χωρίς να κιντυνεύσουν. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και φαίνεται η πυρκαγιά να ξεκίνησε από ηλεκτρικό πρόβλημα σε ηλεκτρική συσκευή.

  · Η ώρα 18.07 λήφθηκε κλήση για διάσωση ζωής αλλοδαπού ατόμου (Γάλλος – 51 ετών) όπου μετά από πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς με κινητήρα εγκλωβίστηκε σε δύσβατο ύψωμα στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ομάδα και όχημα διάσωσης, Αφού προσεγγίστηκε τοποθετήθηκε σε φορείο διάσωσης τύπου με τη χρήση διασωστικών σχοινιών και του τριποδιού διάσωσης έγινε κατάβαση σε επικλινή πλαγιά για 40 μέτρα. Παραδόθηκε σε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Αμμοχώστου. Τέθηκε σε επιφυλακή η Ε.Μ.Α.Κ. χωρίς τελικά να χρειαστεί να ανταποκριθεί. Η επιχείρηση ήταν υπό την εποπτεία του Κ.Σ.Ε.Δ.

  · Η ώρα 02.20 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μοτοποδήλατο μάρκας Peugeot το οποίο βρισκόταν στον χώρο στάθμευσης παρά την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην οδό Αγίου Γεωργίου Κοντού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ένα πυροσβεστικό όχημα από το πυροσβεστικό σταθμό Λάρνακας ‘Υπ/μου Α. Παπαδόπολου’. Από την πυρκαγιά το δίκυκλο έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

  · Η ώρα 03.10 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Toyota Vitz το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο πάνω στο πεζοδρόμιο στην οδό Σέλλεϊ στην Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ένα πυροσβεστικό όχημα από το πυροσβεστικό σταθμό Λάρνακας ‘Λοχ. Β. Κρόκου’. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

  · Η ώρα 04.24 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε εξωτερικό χώρο χημείου (διενέργεια rapid-test) στην λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο Κίτι επαρχίας Λάρνακας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα από το πυροσβεστικό σταθμό Λάρνακας ‘Υπ/μου Α. Παπαδόπολου’. Η πυρκαγιά περιορίστηκε στον εξωτερικό χώρο στην ξύλινη πέργολα στέγασης και σε πλαστικό εξοπλισμό. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία
Προσβασιμότητα Όροι Χρήσης