Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου


26 Φεβρουαρίου 2024


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06:00 της 23ης Φεβρουαρίου 2024 μέχρι και τις 06:00 της 26ης Φεβρουαρίου 2024 ανταποκρίθηκε σε 107 κλήσεις για βοήθεια (69 πυρκαγιές, 33 ειδικές εξυπηρετήσεις και 5 ψευδείς κλήσεις).

    · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 25ης Φεβρουαρίου 2024 μέχρι και τις 06:00 της 26ης Φεβρουαρίου 2024, ανταποκρίθηκε σε 39 κλήσεις για βοήθεια (25 πυρκαγιές, 12 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις).

    · Η ώρα 17:17 χθες, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης της Λέσχης Ιπποδρομιών στην περιοχή Αγίου Παύλου της επαρχίας Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πύλης Πάφου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 17:38. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το εν λόγω όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Από την πυρκαγιά, ζημιές υπέστη και παρακείμενο σταθμευμένο όχημα. Μετά από διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό.

    · Η ώρα 20:01 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στον υπόγειο χώρο στάθμευσης οχημάτων πολυκατοικίας στην Έγκωμη, στην επαρχία Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 20:15. Η πυρκαγιά περιορίστηκε σε καρέκλα γραφείου στον υπόγειο χώρο στάθμευσης οχημάτων του κτηρίου, χωρίς να επεκταθεί. Τα αίτια της πυρκαγιάς, οφείλονται σε πιθανή κακόβουλη πράξη από άγνωστα/ ανήλικα άτομα.

    · Η ώρα 21:56 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στο «Πολυδύναμο Κέντρο Τσερίου», στην επαρχία Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λακατάμιας και Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή. Η πυρκαγιά, η οποία βρισκόταν στο χώρο του σαλονιού στο ισόγειο του κτηρίου, κατασβέστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το προσωπικό. Οι τρόφιμοι του ιδρύματος, απομακρύνθηκαν έγκαιρα από το προσωπικό του ιδρύματος, σε συνεργασία με τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, χωρίς να κινδυνεύσουν και εξετάστηκαν από το πλήρωμα Ασθενοφόρου που κλήθηκε στο μέρος. Ένα άτομο μεταφέρθηκε προληπτικά με το ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περεταίρω εξετάσεις. Από μέρους των μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση και εξαερισμός του χώρου. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.(Ανδρέας Κεττής)
Υπεύθυνος
Γραφείου Τύπου &
Δημοσίων Σχέσεων
Προσβασιμότητα Όροι Χρήσης