Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου


03 Ιανουαρίου 2024


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 02ης Ιανουαρίου 2024 μέχρι και τις 06:00 της 03ης Ιανουαρίου 2024, ανταποκρίθηκε σε 26 κλήσεις για βοήθεια (18 πυρκαγιές, 6 ειδικές εξυπηρετήσεις και δύο ψευδείς κλήσεις).

    · Η ώρα 13:22 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στο εσωτερικό εγκαταλελειμμένης αποθήκης στον Άγιο Δομέτιο στην επαρχία Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 14:28. Μεγάλος αριθμός παλαιών θαλάσσιων σκαφών, κατασκευασμένων από υαλονήματα, υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Η πυρκαγιά ασφαλίστηκε περιμετρικά από τις πυροσβεστικές ομάδες και απετράπη η επέκτασή της στους υπόλοιπους χώρους της αποθήκης και σε παρακείμενα υποστατικά. Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς εξετάζονται, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα η πυρκαγιά να τέθηκε κακόβουλα.

    · Η ώρα 23:54 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μικρό λεωφορείο, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην κοινότητα Καντού στην επαρχία Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Μονοβόλικου και Βρετανικών Βάσεων και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 00:40. Θα ακολουθήσει διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

    · Η ώρα 02:15 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε φρουταρία – μίνι μάρκετ στη Λεωφόρο Αμμοχώστου στη Λευκωσία. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, η φρουταρία υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Σε συνεργασία με τα μέλη της Αστυνομίας, έγινε εκκένωση δύο παρακείμενων πολυκατοικιών για προληπτικούς λόγους και απομακρύνθηκε αριθμός κυλίνδρων υγραερίου από τον χώρο της πυρκαγιάς. Θα ακολουθήσει διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

(Κούλλα Μεσαρίτου)
Λειτουργός
Γραφείου Τύπου &
Δημοσίων ΣχέσεωνΠροσβασιμότητα Όροι Χρήσης