Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου


Βιογραφικό Σημείωμα Επαρχιακού Υπεύθυνου Πυροσβεστικών Σταθμών Λάρνακας-Αμμοχώστου, Πύραρχου Δημήτρη ΚατσίφληΟ κ. Δημήτρης Κατσίφλης γεννήθηκε στο κατεχόμενο χωριό Λευκόνοικο στις 19 Απριλίου το 1963. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, κατατάγηκε στην Εθνική Φρουρά, όπου και εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία το 1983. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και στις 13 Δεκεμβρίου το 1989 εντάχθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου.


Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης υπηρεσίας του, εργάστηκε σε διάφορα Τμήματα της Υπηρεσίας και υπηρέτησε στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Πάφου, Λεμεσού και Λευκωσίας, καθώς επίσης και στο Αρχηγείο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Υπηρέτησε ως Πυροσβέστης στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Πάφου και Λεμεσού, αλλά και ως Υπεύθυνος Εναλλαγής, Αξιωματικός Υπηρεσίας Επαρχίας Λεμεσού και Λευκωσίας.

Από τις 4 Ιανουαρίου του 2013, διετέλεσε Επαρχιακός Υπεύθυνος Πυροσβεστικών Σταθμών Λεμεσού μέχρι τις 27 Απριλίου του 2020. Στις 28 Απριλίου του 2020, μετατέθηκε στο Αρχηγείο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μέχρι πρότινος εκτελούσε καθήκοντα Διευθυντή Διοίκησης. Είναι κάτοχος Πανεπιστημιακού τίτλου με θέμα "Business Administration" και απόφοιτος της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας της Ελλάδος.

Είναι γνώστης της Αγγλικής Γλώσσας και εκπαιδευμένος ως Hazmat Officer της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ειδικότητα η οποία αποκτήθηκε μετά από πολυήμερη εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς επίσης έχει παρακολουθήσει αρκετές εκπαιδεύσεις, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, όπως Διερευνήσεις Αιτιών Πυρκαγιάς, Διοίκηση Επεισοδίων κτλ. Επιπρόσθετα, εκπροσωπεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε διάφορα συνέδρια τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό. Ως Επαρχιακός Υπεύθυνος Πυροσβεστικών Σταθμών Λεμεσού και ως Βοηθός Διευθυντής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει λάβει μέρος, διαχειριστεί και συντονίσει πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων, αστικών, δασικών πυρκαγιών, εξειδικευμένων διασώσεων και συμβάντων μεγάλης έκτασης.