Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου


8 Μαρτίου 2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τετραήμερο από τις 06.00 της 4ης Μαρτίου 2022 μέχρι και τις 06.00 της 8ης Μαρτίου 2022 ανταποκρίθηκε σε 113 κλήσεις για βοήθεια, 69 πυρκαγιές, 35 ειδικές εξυπηρετήσεις και 9 ψευδείς κλήσεις .

    · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 7ης Μαρτίου 2022 μέχρι και τις 06.00 της 8ης Μαρτίου 2022 ανταποκρίθηκε σε 29 κλήσεις για βοήθεια, 19 πυρκαγιές, 9 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

    · Η ώρα 18:42, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα στον παλαιό δρόμο Ιδαλίου - Λυμπιών. Το όχημα, μάρκας MITSUBISHI LANCER βρισκόταν σταθμευμένο χωρίς επιβαίνοντες σε ανοιχτό χώρο. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Νήσου και Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως, με 3 (τρία) πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 19:05. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Εκ πρώτης όψεως, ενδέχεται η πυρκαγιά να προκλήθηκε από ηλεκτρικό πρόβλημα, τα αίτια της οποίας θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

    · Η ώρα 22.32 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε πετρόκτιστη εξοχική κατοικία στο χωριό Βάσα Κοιλανίου. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Υπαίθρου Μονιάτη με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 23.36. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, ζημιά έπαθε ηλεκτρικός εξοπλισμός στο επεκτεινόμενο δωμάτιο της οικίας, καθώς και μέρος της βαφής της οικίας. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.


Η ώρα 04:44, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα στην Πάφο. Το όχημα, μάρκας BMW βρισκόταν σταθμευμένο χωρίς επιβαίνοντες σε ανοιχτό χώρο. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου, με ένα πυροσβεστικό όχημα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 05:02. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Θα ακολουθήσει διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.


Προσβασιμότητα Όροι Χρήσης