Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου


10 Ιουλίου 2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 9ης Ιουλίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 10ς Ιουλίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 25 κλήσεις για βοήθεια ,14 πυρκαγιές ,7 ειδικές εξυπηρετήσεις και 4 ψευδείς κλήσεις.

    · Η ώρα 10.28 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά βόρεια του χωριού Πέρα Πεδί. Η πυρκαγιά είναι στην περιοχή επιχειρησιακής ευθύνης του Τμήματος Δασών. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία υποστήριξε την όλη επιχείρηση κατάσβεσης με την αποστολή πέντε συνολικά πυροσβεστικών οχημάτων ως επίσης και των δύο εκμισθωμένων ελικοπτέρων. Παρατάχθηκαν επίγειες δυνάμεις και προστατευθήκαν μεμονωμένες κατοικίες.

    · Η ώρα 17.39 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε σε εγκαταλειμμένο εμπορικό όχημα μάρκας KIA το οποίο ήταν σταθμευμένο σε οικόπεδο δίπλα από πολυκατοικία παρά την οδό Αγίου Μάμαντος στον Άγιο Αθανάσιο. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το πυροσβεστικό σταθμό Αγίου Νικολάου Λεμεσού και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 17.52. Από την πυρκαγιά το όχημα το οποίο ήταν για σκοπούς ανάκτησης εξαρτημάτων έπαθε εκτεταμένες ζημίες. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία και φαίνεται εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά να είναι κακόβουλη ενέργεια και να προκλήθηκε από άγνωστα, πιθανόν ανήλικα άτομα.

    · Η ώρα 02.06 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε στέγη ανηλίκων για ασυνόδευτα παιδιά (ίδρυμα hope for children) για μετανάστες στην οδό Γιάννου Κρανιδιώτη στην Λάρνακα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το πυροσβεστικό σταθμό Λάρνακας ‘Υπ/μου Ανδρέα Παπαδόπουλου’ με 2 στελεχωμένα πυροσβ. οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 02.19. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δωμάτιο του πρώτου ορόφου της διώροφης κατοικίας το οποίο χρησιμοποιείτο ως γραφείο. Από τον καπνό και την θερμότητα επηρεάστηκε ολόκληρη η κατοικία. Έγινε εκκένωση του κτιρίου και καταμέτρηση των 21 ασυνόδευτων παιδιών από της 2 υπεύθυνες βάρδιας (φροντίστριες) της στέγης.

    · Η ώρα 03.25 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε πλωτό σκάφος μήκους 11 μέτρων στο λιμανάκι του Πωμού στην Επαρχία Πάφου. Το σκάφος βρισκόταν πάνω στην ράμπα ελλιμενισμού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το πυροσβεστικό σταθμό Πόλις Χρυσοχούς με 2 στελεχωμένα πυροσβ. οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 04.18. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.
Προσβασιμότητα Όροι Χρήσης