Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου


6 Σεπτεμβρίου 2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06.00 της 3ης Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 6ης Σεπτεμβρίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 83 κλήσεις για βοήθεια σε 33 πυρκαγιές, 39 ειδικές εξυπηρετήσεις και 11 ψευδείς κλήσεις.

  · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 5ης Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 6ης Σεπτεμβρίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 24 κλήσεις για βοήθεια ,14 πυρκαγιές ,7 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

  · Η ώρα 15.58 όπως ήδη ανακοινώθηκε, λήφθηκε κλήση από το ΚΣΕΔ για διάσωση τραυματισμένου ατόμου από βράχους στην περιοχή σπηλιών στο Κάβο Γκρέκο. Η τραυματίας ασφαλίστηκε σε φορείο και ανελκύστηκε με ειδική εξάρτυση από μέλη του Πυροσβεστικού Σταθμού Αμμοχώστου και της ΕΜΑΚ. Ακολούθως παραδόθηκε στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων όπου και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Η επιχείρηση διεξήχθη υπό τη αιγίδα του ΚΣΕΔ.

  · Η ώρα 20.35 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά η οποία κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου ενός(1) εκταρίου από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και καλαμιώνα στο χωριό Κιβισίλι (περιοχή Άμμοιες και Όργασης). Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν 3 πυροσβεστικά οχήματα από την ΕΜΑΚ και Λάρνακα ως επίσης από Επαρχιακή Διοίκηση ένα βυτιοφόρο όχημα, από Κυνηγετικό Σύλλογο Καλού Χωριού μία Φ.Π.Μ. , από Κυνηγετικό Σύλλογο Δρομολαξίας μία Φ.Π.Μ και τρείς ιδιωτικοί γεωργικοί ελκυστήρες. Η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο. Παραμένει πυροσβεστικό όχημα σε επιφυλακή. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

  · Η ώρα 00.41 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Nissan Navara το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοικτό στεγασμένο χώρο στάθμευσης ,οικίας στο Κολόσσι. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Μονοβόλικου Λεμεσού με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημίες , επίσης κάηκε ολοσχερώς αποθήκη 3 χ 4 μετρά περίπου που περιείχε ηλεκτρικά εργαλεία καθώς επίσης και ένα εργαστήριο 2 χ 4 περίπου τα οποία εφαπτόταν του γκαράζ. Από τον καπνό έπαθε ελαφριά ζημιά και η οικία. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

  · Η ώρα 03.58 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δύο οχήματα μάρκας Fiat Abarth και Porsche Cayenne τα οποία βρίσκοταν σταθμευμένα μπροστά από οικία στο συνοικισμό Ζήνωνα στη Λάρνακα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Τα οχήματα έπαθαν εκτεταμένες ζημίες. Από την πυρκαγιά και την θερμότητα ελαφριές ζημιές έπαθε και τρίτο όχημα μάρκας Peugeot Van το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο πλησίον των εμπλεκομένων στην πυρκαγιά οχημάτων. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.
Προσβασιμότητα Όροι Χρήσης