Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου


20 Ιουλίου 2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  · Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 19ης Ιουλίου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 20ης Ιουλίου 2022, ανταποκρίθηκε σε 38 κλήσεις για βοήθεια, 20 πυρκαγιές, 15 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

  · Η ώρα 08:10 χθες, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης θερέτρου στα Κούκλια της επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ένα στελεχωμένο Πυροσβεστικό Όχημα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Μετά από διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, η οποία έγινε σε συνεργασία με την Αστυνομία, η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε ένεκα μηχανικής βλάβης του οχήματος.

  · Η ώρα 14:31, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Άγιος Αμβρόσιος – Πάχνα – Βουνί. Η πυρκαγιά είχε καταστεί διαχειρίσιμη στις 21:12 και κατέκαψε δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, αμπελώνες, καθώς εκτεταμένες ζημιές υπέστησαν και δύο υποστατικά. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, συνέδραμαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς όλων των επαρχιών με δεκαπέντε στελεχωμένα Πυροσβεστικά Οχήματα, καθώς και έξι πυροσβεστικά οχήματα, δύο υδροφόρες και δασοπυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα του Τμήματος Δασών, ένα καδενοφόρο όχημα και δύο υδροφόρες της Επαρχιακής Διοίκησης, ένα όχημα του Ταμείου Θήρας και Εθελοντικές Ομάδες. Τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης ενίσχυσαν τα τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και τρία ελικόπτερα, από τις Βρετανικές Βάσεις, την ΜΑΕΠ και την Εθνική Φρουρά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή παρέμειναν ισχυρές δυνάμεις και από νωρίς το πρωί σήμερα πτητικά μέσα περιπολούν την περιοχή υποστηρίζοντας τις επίγειες δυνάμεις μέχρι την τελική κατάσβεση όλων των ενεργών μετώπων της πυρκαγιάς.

  · Η ώρα 17:57, λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα με παγιδευμένο άτομο, μετά από μετωπική σύγκρουση στην περιοχή Αρχαγγέλου στην επαρχία Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας, με ομάδα και Όχημα Διάσωσης. Η οδηγός ενός από τα εν λόγω οχήματα, αποπαγιδεύτηκε με τη χρήση διασωστικής εξάρτυσης και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για μεταφορά της στο Τ.Α.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η συνοδηγός είχε μεταφερθεί επίσης με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η οδηγός του δεύτερου οχήματος είχε εξέλθει του οχήματός της πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δεν επιθυμούσε τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο.

  · Η ώρα 22:42, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο διώροφης πολυκατοικίας στην κοινότητα Έμπα της επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο στελεχωμένα Πυροσβεστικά Οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου. Μεγάλος αριθμός αλλοδαπών που διέμεναν στο εν λόγω διαμέρισμα, εξήλθαν του χώρου πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο μέρος κλήθηκε Ασθενοφόρο για μεταφορά ενός από τους ενοίκους, ο οποίος παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, εκτεταμένες ζημιές έπαθε υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος, καθώς και το περιεχόμενό του, ενώ ζημιά έπαθε η βαφή των τοίχων ολόκληρου του διαμερίσματος από τον καπνό. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

  · Η ώρα 01:23, λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα με παγιδευμένα άτομα, στο δρόμο Λεμεσού - Ομόδους. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λεμεσού με ομάδες δύο Οχημάτων Διάσωσης. Το εν λόγω όχημα με δύο επιβαίνοντες κατέπεσε σε χαντάκι. Η συνοδηγός του οχήματος αποπαγιδεύτηκε με τη χρήση διασωστικής εξάρτυσης και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για μεταφορά της στο Τ.Α.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ενώ η οδηγός είχε μεταφερθεί επίσης με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

  · Σημειώνεται ότι, ένα Πυροσβεστικό Όχημα βρίσκεται στο σκυβαλότοπο Κοτσιάτη σε πυρκαγιά στο μέρος. Η Εταιρεία Διαχείρισης του σκυβαλότοπου ενημερώθηκε και επιχειρεί επίχωση.


Προσβασιμότητα Όροι Χρήσης